Karabaş otu reçeteleri ve tarifi



Aşağıdaki reçeteler de astımın tedavisine yardımcı olacaktır:

* Su dolu cezveye; 2 kahve kaşığı nane koyup kaynan. Her sabah, aç karnınıza bir çay bardağı (şekersiz) için.

* 300 gram inek sütünü kaynatıp üzerine aynı ölçüde soyulmuş sarımsak ilave edin ve ateşten indirn. Bekletmeden 300 gram tereyağı ve 300 gram bal ilave ederek helva kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin . Bu karışımdan her gün bir çorba kaşığı kadar yeyin.

* Yarım litre kadar suya 10 adet iyice yıkanmış lahana yaprağı koyup 15 dakika kaynatın. Ateşten indirilip süzdükten sonra 6 çorba kaşığı süzme bal ilave edip karıştırın. Bu karışımdan, günde bir kere bir çorba kaşığı için.

* Her gün bir kırmızı veya siyah turpu rendeleyip suyunu sıkın, süzün ve bir defada için.

* 4 bardak suya bir tutam meyan kökü koyup kaynatın. Süzdükten sonra içine 2 çorba kaşığı süzme bal ilave edip karıştırın. Sabah, öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer su bardağı için.

Kür nasıl uygulanıyor? Prof. Dr. Saraçoğlu `nun kitabında, kanserli hastalarda ve diğer şikayetlerde kullanılacak `karabaş otu kürü`nün hazırlanışı ve uygulama şekli şöyle anlatılıyor:

Kür için, kurutulmuş karabaş otunun kökleri hariç tamamı veya sadece tohumları kullanılır. Bir tutam kurutulmuş karabaş otunu yarım iltre kaynamakta olan suya atın . Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 2-3 dakika demleyin ves soğumasını fazla beklemeden süzerek suyunu ayırın.

Yirmi günlük kürün uygulanışına gelince; İki günde bir ( yani bir gün içilip bir gün içilmeyecek) akşam yemeklerinden iki saat sonra bir bardak içilecek. İçildikten sonra su hariç yarım saat hiçbir şey yenmemeli. Her içim taze olarak hazırlanmalıdır. ilk 10 gün tamamlandığında bir hafta ara verilir. İkinci 10 günlük küre, aynı şekilde gün aşırı bir bardak içilerek devam edilir. 20 günlük kür tamamlandıktan sonra bitirilecektir. Ancak hastalığın seyrine göre dönem dönem aynı kür tekrar edilebilir.

Not: İlk 10 gün tamamlandığında 5 defa içilmiş olacaktır. Bir hafta aradan sonra ikinci 10 günlük kürde yine 5 defa içilmiş olacaktır. Kısacı 20 günde toplam 10 defa içilmiş olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder